Thursday, December 17, 2009

WiKi "Obama kampaania ja sotsiaalmeedia" retsenseerimine

Selles postituses ma kirjutan retsensiooni WiKi-le "Obama kampaania ja sotsiaalmeedia. See WiKi oli kirjutatud rühmatööna aines "Sotsiaalne tarkvara ja võrgukonnad" ning selle autoriteks on Heleen Maibak, Tarmo Renter, Ardo Kirsipuu, Alar Mihhailov, Taavi Satradinov.

Wiki jutustab sellest, kuidas Barack Obama ja tema meeskond kasutasid interneti vahendeid oma populaarsuse suurendamiseks. Kuna tegemist oli puhtalt populaarsuse suurendamisega, siis ka peale Obama presidendiks valimist mõned kasutusel olnud vahenditest jäid tagaplaanile.

Kui rääkida Wiki-st üldisemalt, siis minu arvates see suhteliselt õnnestus. Ta võib olla ei ole just kõige suurem kirjateos, aga valitud teema oli käsitletud mitmekülgselt ja piisavlt põhjalikult, et lugejal tekkiks arusaam sellest, kuidas ikkagi Obama kasutas sotsiaalse tarkvara ja võrgukondade toet enda heaks. Väga detailidesse ei ole mindud, mõningad numbrid on aga toodud, see kindlasti on hea arusaamisele ja, võibolla, ka meelde jätmisele.

Konkreetsemalt on käsitletud nelja keskkonda: MySpace, Twitter, YouTube ja Facebook. Igaühe kohta on toodud väike ajalugu, numbrilised faktid ning üldine hinnang - kui edukas projekt oli ja mis võiks sellest edasi saada. Minu arvates, nendest neljast täiesti piisas, kuna esiteks nad esitasid suhteliselt erinevaid alasid, teiseks aga see nelik on omal alal populaarsemad veebid, ning nende näitel võib teha järeldusi ka teiste projektide üle.

Nagu WiKi-le on kohane, on palju kasutatud viitamist interneti ressurssidele, kust huvi korral saaks põhjalikumalt uurida antud teema kohta.

Vormistamisel on kasutatud klassikaline stiili, esitatud on nii pildid, kui ka graafikud. Võiks noride selle üle, et ei ole videot kasutatud, kuigi üheks vaatlusaluseks on YouTube.

Üldiselt ma jäin rahule selle WiKi-ga, kuna sain suhteliselt lühikese aja jooksul põgusa ülevaate huvitavast teemast, millest muidu võib olla ei olekski huvi tundnud. Ning see tema on käsitletud (minu arust) just nii, nagu peab, ehk piisavalt lühidalt ja ainult tähtsamate faktidega. Seega minupoolne hinnang on 5 (viiest :)).

No comments:

Post a Comment