Monday, April 10, 2017

Eric S. Raymondi Hacker-HOWTO

Olen varem kirjutanud postituse selle lugemise kohta, ning lugedes selle postituse leian, et minu suhtumine pole muutunud, ning seepärast kopeerin ta siia. Ainuke vahe, et praegu ma võtan seda kirjutist natuke tõsisem, kuna seal on üsna palju juttu, mida võib kvalifitseerida kasvataslikuks (laste kasvatuseks kasutav). Ja kuna praegu mul on laps, siis seda Howto-d lugedes ma proetseerisin neid mõtteid oma lapse peale. Kuna tegemist on tüdrukuga, siis ei ole üldse kindel, et tal tekkib tõsine huvi tehnika vastu (aga see pole muidugi ka välistatud), aga hackerlik asjadesse suhtumine tuleb tal kasuks igal juhul.

Originaalne postitus:
Oli päris huvitav lugemine. Hackeri ja krackeri vahet teadsin varemgi, aga hackerite filosoofiaga tutvusin esimest korda. Esialgu isegi tundub asi natuke müstiline, nimelt tegu on väga omamoodi romantilise asjaga - tegeleda millegiga teiste heaks ja seda tasuta, ainult sellepärast, et see sulle meeldib. Sellest lugemisest saab juba päris hästi aru, kes on hackerid, mis paneb neid liikuma ja ka kindlasti saab aru ka sellest, kes ei ole hackerid kuigi nimetavad ennast niimoodi.Soovitused, mis on selles tekstis kirjas (mis peaksid aitama inimest hackeriks saada) võivad olla kasulikud kõikidele, olenemata kas nad tahavad saada hackeriks või mis valdkonnas nad tegutsevad. Näiteks, töötamine idee eest, tegelemine sellega mis sulle meeldib alati on kõige viljakam. Samas tekstis on ka palju põhjapaenvaid tehnilisi soovitusi, nagu kasutada *nix opsüsteeme, soovitused mis keelest alustada programmeerimise õppimist.

Arusaadav, et ainult selle teksti läbilugemisest ei aita, kui seada endale eesmärgiks saada hackeriks, siis sellele tuleb pühenduda täie jõuga, eriti see puudutab aega, sest vähemalt hea programmeerijaks saamiseks (mis on hackerluse üks olulisemaid tehnilisi oskusi) kulub väga palju aega. Aga need vihjed, mis on selles tekstis antud, kindlasti tulevad kasuks noortele inimestele, kes tunnevad huvi arvuti vastu, aga kellel veel ei ole elus mingit eesmärki ning kes ei tea kuidas oma vaba aja sisustada. Isegi kui neist ei saa hackerit, nad loevad sealt päris mitu elutarkust, mis tulevikus neile kasulikuks osutuvad.

No comments:

Post a Comment